YANGıN ÇıKış KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Montaj sürecinde yöntem olarak tüm kurallara mütenasip şekilde yerleştirilen nazar boncuğu kanatlı yangın bapsı, dışarı gerçek açılacak şekilde kullanılır.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapısının) kök amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide gestaltlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki esrar, yangın, tül vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu aksi koşulların sair katlara intikalini engellemek yahut olabilir başüstüneğu denli geciktirmektir.

120 zaman dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli başlı bir süre ısı ve yalım intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yangın Çıkış Kapısı Ne Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya müstacel bir durumda insanoğluın hoppa bir itmesi ile içeriden hariçya essah açılmaktadır.

Sertifikasız yangın bapları da elverişli maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ehven yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları derunin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar hesaplı bir seçenek sunar.

midein yerleştirilen mekanizmanın sağlamlıklı çkırmızıışıp çalışmadığını periyodik kontroller ile kovuşturma buyurmak ve herhangi bir arızada giderilmesini uydurmak önemlidir.

Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere yegâne yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate aldatmaınarak gerekli skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.

İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin tıknaz halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve acil mevki önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şart koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;

Z Yangın kapısı istanbul Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Sade şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir dokuması vardır.

Yangın baplarının kullanıldığı mesken ve iş yerlerinde 50 kişiden lüks beniâdem yaşıyor ise yangın bapsı gidiş yanüne harbi açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi sinein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya sebep vermemesi kucakin kapatılmalıdır.

şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedili çıkış bapsı adına çatı büküm aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe nazaran kucakyapısı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha nezaketli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı elan buna rabıtalı olarak henüz bozuk olmaktadır.

Binalarda belli başlı standartlarda nokta alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this page